ריכוז מודל
החדשנות (Innovation) בעבודה שלנו. ממצאי מחקר:
כל הנכתב פה מתייחס לתגובות בפועל ובע"פ של אנשים בהרצאות ובסדנאות.

כללי - חדשנות ממש, מול אריזת ידע (שזו גם חדשנות)
חלק מהעבודה שלנו אינה נמצאת בספרות מקצועית ומשתמע שהיא היא או חדשנית או רחוקה מלהיות נגישה לבני אדם ואנו הנגשנו אותה. חלק מהעבודה שלנו מצויה בספרים, אבל ארזנו את המושגים ואת ההדרכה שלהם קליל יותר, וכך הגענו למאות אלפי אנשים.
גורמים מטפלים, וייעוציים שעברו (שמעו) אותנו והזמינו לשמוע את הידע ארוז בצורה הזו שוב ושוב ...
רופאים (פרופסורים דוקטורים), כ 6 בתי חולים, מחלקות פסיכיאטריה בבתי חולים וקופות חולים, משרד הרווחה, שפ"י השירות הפסיכולוגי הייעוצי, פסיכולוגים, ער"ן עזרה ראשונה נפשית, ואנוש, פסיכולוגים של הצבא, יועצות בבתי ספר, עובדים סוציאליים, רוב הסגלים של אקדמיות מובילות (טכניון, בינתחומי, תל אביב, אריאל, ספיר, תל חי, …), כ-7,000 מורים, כ-500 בתי ספר,
כ-200 מנהלי אגפי חינוך בעיריות, מנהלי בתי ספר, מנכ"לית משרד החינוך מיכל כהן, מכון מנדל, כ 20 עמותות לילדים עם צרכים מיוחדים, ניצולי שואה, משפחות שכולות …
טלטלה! יצרנו לוגיקה (רצף) שמטלטלת אנשים!
חיים פעם 1, פרופורציה, … – אז: חמלה, סלחנות, אומץ, …
הטלטלה בשילוב עם צחוק וטראנס מוזיקלי בסדנאות, פתחה אנשים לחיבור לתכנים, לצחוק, דמעות, והסכמה, שיש לנצל כל רגע ולעצור את האוטומט של ההתנהגות. מצאנו דרך "לטלטל" אנשים לשינוי התנהגותי. ברור שזה לא לאורך זמן ללא עבודה ואימון, אבל את ההתחלה פיצחנו.
חשיבה על רמת חיות Aliveness / הנאה מהחיים / "ניצול" חיים
"המצאנו" מושג שנקרא LOL – level of life ומשמעותו שיקוף (פידבק) לאדם של רמת החיות Aliveness שלך. כמה אתה "קורע" את החיים. נהנה מהם. מממש אותם. וסיפקנו רעיונות וכיוונים ברורים או שפה לזה.
בעזרת דוגמאות של התנהגות מחיי היום יום בנוסף לדוגמאות פיזיות של שינוי התנהגות, הגברנו רפלקציה Reflection, קליטה Monitoring, ו CBT עצמי
"המצאנו" מושג בשם "רמת מודעות תהליכית", שמייצג את רמת המודעות של האדם לדרך שבו הוא מבצע דברים כתהליך. כ"תרשימי זרימה" של התנהגות PAL (Process Awareness Level).
דרך דוגמאות רבות מחיי היום יום של PAL, והמחשה של רפלקציה, הראנו זווית אחרת להתנהגות – פשוטה יותר. מכאנית. פחות כבדה וחפרנית מבחינת הפסיכולוגיה. "שכנענו" אנשים שהתנהגות נלמדת הרבה יותר מכפי שחשבו בהשוואה להשערה שהתנהגות היא מולדת, והמשמעות של זה שניתן לשנות התנהגות. לשפר אותה.
אמירה עצמית – מצאנו כ 100 משפטי חיזוק עצמי.
מטה קוגניציה – הפשטה של דיאלוג עם המחשבות (קול 1 וקול 2)
מדידת התנהגות
פרקנו, המחשנו והגברנו: "חמלה, פרופורציה, סלחנות"
הגברנו "חמלה" אצל אנשים על ידי פירוקה ל 3 משפטי בסיס:
אין לך מושג מה עבר/עובר על האדם. הסתכלות על אדם כילד (שלך). ועל הוריו של האדם שמולך. הגברנו "פרופורציה" על ידי כימותה למושג "זמניות" (יש לך 12,000 יום – מלאי ימים) וירידה במודעות לרזולוציה של שניות, דקה, ושעה – כלומר האדם מבין את החשיבות של שניה, דקה ושעה. הוספנו לפרופורציה "שבריריות" ( זה יכול להיגמר בכל רגע) ועוד מושגים. משם, גזרנו אצל אנשים בהיגיון – הגברת סלחנות.
הגדרנו עם קהל את המושג "התלהבות"
פרקנו את המילה התלהבות למילים אחרות שניתן להבינן טוב יותר.
לכוח מצד אחד, ולהתפעמות מצד שני. כוח" פרקנו ל Drive = כוח דחיפה/הנעה ו"כוח רצון" (Strong Will) שלא קיבל כל כך יחס בשטח (בספרות כן) .
"המצאנו" מושג בשם Power Level (כוח פיזי + כוח נפשי) שמאפשר לך לכמות כמה כוח יש לך. כמה אתה מ 1 עד 10. התייחסנו ל"חוסן" כמובן (זה כבר היה) והוספנו לו "רמת עמידות". והפרדנו את זה מהמילה "מוטיבציה" שיצרה אנטגוניזם אצל אנשים כי היא רומזת שאין לך מוטיבציה.
פרקנו "התפעמות" ל-ממה להתפעם (רוח, ירח, ילדים, …) ו "איך" להתפעם (פידבק, פליאה). ניסינו להוכיח שאפשר ללמוד להתפעם. שזה לא רק מולד.
כיוון, תמונה (חדשנות חלקית)
הורדנו את הכובד של "בחירת מטרות" למשהו עדין יותר וקל יתר לביצוע – כיוון. בחירת כיוון. תמונה בראש. הדגשנו חשיבות "כיוון" ככלי להתחזקות וכוח. עזרנו לדלל אופציות חלופיות, כשלא מוצאים כיוון.
רמת אומץ Courage level
אנחנו מתייחסים לאומץ כתכונה שאפשר לעבוד עליה. להתאמן עליה.
הגדרנו אומץ מחדש, לא כאומץ קלאסי של לקפוץ ממטוס או לעשות באנג'י, אלא אומץ להגיד (מה שאתה רוצה/לא רוצה) ולעשות (מה שאתה מאמין בו). הסבנו תשומת לב לעובדה שאומץ זה גראף. זו מגמה. ושאתה יכול להגביר אותו מ 7 ל 8.5 נגיד על ידי התנסויות וחווית מסוגלות וערך. כימתנו אומץ למספרים ככלי לשיקוף עצמי ואיתגור עצמי.
הדלקה עצמית Re-Start
הכנסנו מושג של "הערה עצמית" – הדלקת מודעות מודעת, הדלקת מיקוד מודעת, כל X זמן. הכנסו רזולוציית זמן (כל 15 דק'. כל 30 דק') להדלקה הזו. פרקנו את ההדלקה לגוף (הזדקפות, נשימה) וקוגניטיבי – אמירה עצמית (חיים פעם 1, שום דבר לא ישבור אותי) והשילוב בין שניהם מצליח לייצא לאנשים כלי להדלקה עצמית. להרמת מיקוד.
הורדנו ככה את המילים המפוצצות Focusing ו Mindfulness לרמת מושגים מדליקים ויישומיים לכל אדם – גם הציני סקפטי.
עידוד Encouragement
סיווגנו שיטות עידוד. חילקנו אותם ל 2 קטגוריות – עידוד קדימה (הסתער. על מטרות חייך) ועידוד לרוגע. לנשום.
משם מצאנו כ 10 כיווני עידוד נוספים: תודה, כל הכבוד, הקשבה פעילה, לא לפחד לפחד, לא לוותר (התמדה), על תכונה, על מראה/לבוש, היתולי (מי גאון של אמא מי?) ועוד … הסיווג והדרכים הברורות מאפשרות הגברה של עידוד בין אנשים.
הפרדנו בין עידוד אישי וקבוצתי. והתייחסנו לכמות העידוד הנידרשת שלדעתנו היא 3 פעמים ביום שזה פי כמה וכמה מהמבוצע היום בכל ממשק תקשורת.
פיתחנו ומיתגנו (מיתוג) שפת גוף של התלהבות
ישיבה כל כיסא (לוויתן, ברבור, נמר), צוואר מאמי/גולני, טונצייה, …
קלילות/שחרור/צחוקים
הראנו לאנשים כמה קל לעשות "אימון" בקלילות. שיפור של קלילות ושחרור. מצאנו כ 10 התנסויות ליישום של שחרור וקלילות.
מוזיקה ותנועה של התלהבות/FLOW/HIGH/טראנס
חיפשנו ומצאנו שירים שמקפיצים יותר מאחרים (שירי מוטיבציה).
מצאנו שירים ספיציפים, שמכניסים תקווה וכוח.
הפרדנו בין השירים האלה לשירי דיכי ומלנכוליה.
מצאנו תנועות ריקוד פשוטות ליישום של כל אדם ("אומצה אומצה" שזה לעשות "כן" עם הראש, לדפוק עם הרגל על הרצפה, לנעוץ שפתיים, עמידת "לוחם" בפיסוק, 2 ברכיים למטה, יד למעלה, 3 צעדים קדימה, ….) ממש שפת תנועה, שהביאה לשיתוף פעולה של 99% מהמשתתפים בסדנאות, וגם הסקפטיים והציניים ביותר שיתפו פעולה במקומות שהכי לא האמינו שזה יקרה!
הגברת רוגע
סיפקנו כ-10 טיפים ליישום רוגע ביום יום ללא מדיטציה של 20 דקות פעמיים במהלך היום. הראנו שניתן לבנות רוגע כחלק מדריכות ומיקוד. ולא במקום זה.
חדשנות - לארגונים
אנו מנסים לעשות מהפכה בהנשמה של ארגונים. בהכנסה של "נשימה" ככלי יומיומי ורגיל בארגונים. בהכנסה של נשימה ולנשום לפני אוטומט, לישיבות הנהלה וצוות (שגרות ניהול) כפרוטוקול.
כתוצאה מהנשמה, אנו מנסים להרים את רמת המודעות (AL) בארגונים הבסיסית לכל ההתנהגות, מ 7 ל 8 או 8.5, ובכך לשפר את רמות הביצוע והתוצאות/מצוינות בהתאמה. אנו מנסים להוריד את רמת העצבים, שחיקה, עומס נפשי, וקונפליקטים בארגונים בהתבסס על שאר מרכיבי המודל. מנסים להוריד את רמת פחד/הפחדה של עובדים ממנהלים ובכלל. אנו מנסים לשנות תרבות ואקלים ארגוני של חברות, לשילוב קלילות ופרופורציה בשוטף.
אומץ, לפיקוד/מפקדים, אנשי חינוך, ניהול, ומכירות – מקבל מהמודל שלנו חיזוקים רבים. רמת האומץ בארגונים יכולה לעלות בזכות השיטות שאנו מציעים.
הורות, יחסי משפחה
יחסי אחים
אנו עובדים לקירוב של אחרים, ומניעת ריבי כסף אגו ואי דיבור.
יחסי ילדים מבוגרים (בני 30-60) עם הורים שלהם (בני 70-95)
אנו עובדים למען קירוב של ילדים בוגרים להוריהם. לתיעדוף של יחסי ילדים גדולים עם הוריהם המבוגרים.
הורות עם פחות ייסורי מצפון
אנו עובדים על הכוונת הורים לגדל ילדים עם פחות ייסורי מצפון, ומציאת מקום מאוזן יותר בין המשקל שמקבלים ילדים בחיים, למשקל שההורים מעניקים לעצמם.
ניהול קושי מתודי, הגברת רמת חוסן ועמידות
אני מוביל את פתרון הקושי שלי
אנו חושבים שעשינו ממש מהפכה, בדרך שבה אנשים יכולים לנהל (Management. מוקד שליטה פנימי על הקושי) את הקושי שלהם. על היכולת להיות מוביל ולא מובל, כשמתמודדים עם קושי.
הכרה בקושי
אנו עושים שינוי גדול, ב"לשים את הקושי על השולחן". בלדבר עליו. בלהפסיק להחביא אותו. בלתת לאנשים כוח להגיד "קשה לי".
התמודדות נפשית - דיכי/דיכאון - החלשת עוצמת/השפעת הדיכי
החדשנות למתמודדים בנפש
השיטות שאנו מציעים, יכולות להוריד את כמות התקפות הדיכי שאדם סופג בשבוע, את משך הדיכי, ואת עומק הדיכי (האם זה רק דכדוך, או רצון למות לדוג'). אנו מאפשרים לאנשים למצוא הגדרה עצמית (Mode. מצב) של "אני עצוב, אבל חזק/ה!".
יש לזה משמעות עצומה לעולם המודרני, כי אם הצלחנו אפילו במילימטר לתת לאנשים "טריקים" להפחתת דיכאון/דיכי, אז עשינו משהו סופר חשוב.
בתוך מצבי הרוח השונים של אנשים, הכנסנו מיתוג של המצבים (Modeים). מצב נח. מצב לוחם/ת. מצב חופש/זרימה, ועוד …
החלשת השפעתה של חשיבה אובדנית
אם הצלחנו לתת לאנשים הפחתה של עוצמת החשיבה האובדנית, ובעקבות זאת מניעת אובדנות אפילו ביחס של 1 ל 100,000 או מיליון, אז זה WOW אמיתי. כל נפש שנצליח להציל על ידי שיטה של התחזקות, דיינו.
ניהול קושי – תכנית (מסודרת נגד קושי)
ניסינו להכניס גישה של ניהול קושי כתכנית עבודה סדורה ופשוטה, כמו תכנית עסקית. יש מטרות, אמצעים, ולו"ז. יש אופציות, יישום, ומדידה. הכנסנו גישה מכאנית יותר לטיפול בקושי ללא עודף רגשנות.
ניהול קושי - הכנה לחיים/כישורי חיים
אנו עובדים על שיפור ההכנה של אנשים למעברים בחיים. למעבר לזוגיות בוגרת (וחתונה), ולהורות. ניהול קושי מתודי אמור לתמוך טוב יותר במוכנות של אנשים לאתגרים הללו, ובכך לשפר הצלחתם של המעברים. כנ"ל לגבי ניהול כסף אישי. תמיכה בילדים בבתי הספר. וכו'.
ניהול קושי - לצחוק על הקושי
הכנסנו מתודה של לצחוק על הקושי. על הילדים, על הזוגיות, על העצבים שלנו, על הקנאה, על היללות שלנו … והצחוק מפרק (וונטילציה) את העומס הרגשי ונותן לנו להרגיש נורמליים.
ניהול קושי - הפרעת קשב, והיפר אקטיביות
ניסינו לתת פרשנות אחרת למצב הקרוי הפרעת קשב, ברמה הקלה שלו לפחות. לתת כלים/טריקים לשיפור מיקוד (אימון בקשב) לכל אדם, ועל ידי כך, הפחתת עוצמת השפעתה של "הפרעת הקשב". ניסינו אולי לסתור בכלל את ההגדרה של הפרעת קשה "כהפרעה", אלא לשים רצף של קשב לאנשים שונים, כשם שיש אנשים שנמצאים על הרצף הקוגניטיבי במקום שונה.
ניסינו להגדיר העדינות היפר אקטיביות ברמה מסוימת כחיות Aliveness ויתרון, במקרה והיא מתועלת ליישום חוזקות של אדם. לכוון להכוונה של אנשים אקטיביים ל"מקום הנכון" שלהם, במקום לנסות לבלום/לאזן את החיות שלהם על ידי כדורים.
ניהול קושי – הכנה למוות - קבלת מוות בטבעיות
אנו מנסים לכוון אנשים לעשות "עבודה" בלקבל את המוות.
לעשות אימון יומי/שבועי קצר, בהכנה למוות.